2010. szeptember 30., csütörtök

Ajka

Ma elautóztam Ajkára ahonnan elhoztam a kiállítás anyagát. A holnapi  naptól a munkahelyem ad otthont a fényképeknek 6 hétig. Hozok majd róla képeket.
Reggel 10-kor indultam itthonról anyukámmal és 13 órakor már Ajkán beszélgettem Lakat Imrével. Ő egy nagyon jó barátom akit a panoramio fotózás kapcsán ismertem meg. Ő szervezte az ajkai kiállítást amit most vándorkiállítássá teszünk át, így az ország több pontjáról is könnyebben megnézheti bárki akit érdekel.
A képeket bepakoltuk a kocsiba a fotógalériából és elindultunk haza. Mivel nem vettem autópálya matricát így egy kicsit macerásabb volt hazaérni a 7-es úton. Azért jó kis kirándulás volt.
Ajka a szobrok városa

2010. szeptember 27., hétfő

Új ágy

Végre meg van az új ágyunk:)

A gyerekeink születése előtt volt saját hálószobánk és fantasztikus francia ágyunk. Ahogy megszülettek és kezdtek cseperedni egyre nagyobb gondot okozott az éjszakai alvás. Soha egyik reggel sem ébredtem ugyanott. Mindent kipróbáltunk, hogy a gyerekek együtt alszanak velünk, a két gyerek alszik egymással stb...
Semmi sem vált be egésszen a tavalyi évig, amikor is a két gyerkőc már 12 és 10 évesek lettek. A Balázsnak vettünk egy magasított ágyat a Boginak pedig igazi lányos ágyat. Mind a kettőjüknek van saját szobája, nem túl nagy de ennek az lett a kára, hogy nekünk a nappaliban kellett egy kanapén aludni. Sajnos nem egy hiper szuper kanapét kell elképzelni és ezt a hátunk igen megsínylette.
A múlt héten nagyon olcsón tudtunk megvenni egy 160*200cm-es matracot és az Ikeában találtunk hozzá ezt az ágykeretet.
Nagyon jó volt az éjjel rajta aludni
MALM ágykeret

2010. szeptember 26., vasárnap

Gyerekeim

Ma reggel a családi fényképeket nézegetve elképzeltem egy kis összehasonlítást. Első közös nyaralásunk alkalmával készült képet meglátván az ugrott be, hogy keresek még párat a poronyokról.
Három kép az amit összeraktam, 2007, 2001, 2010. Itt vélem felfedezni az idő rohanását.


Zakynthos, Oostende, Tolo


2010. szeptember 24., péntek

miért

Miért van az, ha sokáig alhatnék akkor kipattan a szemem hajnali 5-kor, de ha hajnali 5-kor csörög az óra nem bírok kimászni az ágyból.....
Most így tudnék durmolni

2010. szeptember 19., vasárnap

Reptér

Ma hajnali 1/4 2-kor ébresztett a telefon. 1/2 3-ra beszéltünk meg randit az unokatesómékkal a repülőtéren. Egerből indultak éjjel, hogy 1/2 5-kor indulhassanak Krétára, Rethimnoba. Autójukat elhozztuk magunkhoz, hogy ne kelljen a parkolóban állnia 1 hétig. jövőhéten vasárnap pedig majd értük megyünk. Egy kissé sárgulok az irigységtől, de hát mi már voltunk idén nyaralni ők meg nem.

Rethimnon éjjel
 Remélem mi is leszünk még itt, mondjuk jövőre, vagy azután

2010. szeptember 17., péntek

Évforduló

A tegnapi nap volt a 15. házassági évfordulónk. Szerettem volna férjemmel elmenni vacsorázni, de az idő hiánya most nagyon kisért minket. Tegnap 1/2 6-ra vittük a Bogit szemészetre, mert a drágám eltörte a szemüvegét így pótoltuk azt is. Hazafelé jövet a 11-es főúton egy hatalmas dugó volt ahol pontosan 1 óra hosszat álltunk. Már annyira éhesek voltunk, hogy a másnap reggelire vásárolt sonkát és zsömlét rágcsáltuk nomád módon így megvalósult a házassági évfordulós vacsora is. Ilyen még nem volt.

2010. szeptember 9., csütörtök

2010. szeptember 5., vasárnap

Nekem van a legjobb CSALÁDOM:-)

Ma volt a születésnapom:-)
Köszönetet mondok minden kedves Ísmerősömnek akiknek eszébe jutottam. Nagyon kedvesek és aranyosak voltak, de a Családom vitte el a pálmát:-)

Kaptam Tőlük egy kesnyérsütőt amire évek óta fájt a fogam.

Valamint egy nagyon kedves ismerősünk küldte ezt a zenét ami  bearanyozta a napomat:-)


2010. szeptember 3., péntek

Ma 22 éve

Elég fura kimondani, de ma 22 éve volt az első randink a férjemmel. Szerencsére nagyon jó házasság a miénk, ami ebben a hónapban fogja betölteni a 15.évét. Amikor ezeket a számokat leírom olyan igazi középkorúnak érzem magam, pedig agyban még most is max: 20 évesnek gondolom magam.




Ez volt a közös dalunk, de szerintem én voltam már akkor is az érzelgősebb, de akkor is jó kis zene.

2010. szeptember 2., csütörtök

Ajándék vásárlás

Boginak augusztus elsején volt a névnapja és mindig bajban vagyunk mit is vegyünk neki. Hülyeséget nem szeretnénk, pénzt azt személytelennek érezzük és így általában nem kap semmit hanem abban egyezünk meg, hogy ha valamit Ő meglát és szeretne azt bármikor megvesszük, persze nem használható ez az igéret többször fel.
A múlthéten viszont egy gyönyörűszép fülbevalót láttam és azonnal megvettem neki, mert pont az az ajándék volt ami sikított, hogy
"ÉN A BOGLÁRKÁÉ AKAROK LENNI"
Azt tudni kell, hogy a Bogi imádja a macskákat és az ékszereket.
Ez egy cica aki át akar bújni a fülén:-)

2010. szeptember 1., szerda

Görögös hangulat folytatódik

Ma még rosszabb idő volt mint tegnap, de sebaj, mert újra Görögország volt a téma.
Mivel a gyerekek iskolában voltak ma már, így egy kicsit egyedül is lehettem itthon. Gyorsan mostam vagy három adagot és csinosítgattam a blogjaimat is. Vacsorára pedig nagyon finomat készítettem.
Az elkészítés fázisai
Grillezet polip, görög saláta, tzaziki és egy kis sültkrumpli