2010. október 14., csütörtök

„Anyuci kicsi fia” kontra „apuci kicsi lánya”

van benne valami:-)

Majdnem minden ötödik – 21,5 százalék – vallotta, hogy sokkal több csínytevést néz el fiának, szemben a 17,8 százalékkal, aki több mozgásteret enged a lányának. A felmérésből az is kiderül, hogy az anyák nagyobb valószínűséggel örökítenek át pozitív személyiségjegyeket fiaiknak, mint lányaiknak. Csaknem a megkérdezettek fele – 48 százalék – mondta fiat “anyuci kicsi fiának”, míg mindössze egy harmaduk – 35 százalék – írta le a lányát, mint “apuci kicsi lánya”. A Netmums alapítója, Siobhan Freegard úgy véli: Két fiú és egy lány gyermek anyjaként kijelenthetem, hogy mégha minden tőlünk telhetőt meg is teszünk, nehéz mindegyik gyerekkel egyformán bánni.

Ez a felmérés egyfajta figyelmeztetés az édesanyáknak, hogy ne tegyenek különbséget a nemekben és a lányaik és fiaik viselkedésében és ne feledkezzenek meg egyikről sem. Bár a kérés óriási, de megvalósítható – állítják a kutatást végzők.
A szakemberek megoldásnak vélik, ha például a lánygyermeket is hagyják a szülők vonattal vagy építőkockával játszani, míg a fiúk is lehetőséget kapnak a konyhában való tevékenykedésre, nemcsak a garázsban élhetik ki magukat. Ezen túl arra buzdítják a szülőket, hogy ne csináljanak meg mindent a kislányok helyett, hagyják, hogy megküzdjenek a feladatokkal ők is. - Hagyjanak időt a probléma megoldására, így javul a lányok önbecsülése és fejlődik az önállóságuk is.

Forrás: http://www.dailymail.co.uk/ ,Nők Lapja café

1 megjegyzés:

  1. Én is éppen ma olvastam a cikket. Nálunk majdnem hogy fordítva van, néha azon kapom magam, hogy inkább a fiammal vagyok szigorúbb, mondván, ő a fiú, az erősebb, a keményebb stb... többet kibír, míg a lányokat kevésbé "merem" fegyelmezni, mert olyan kis érzékenyek... PErsze aztán lehet, hogy csak gyerekfüggő, nem a nem kérdése. Ha a lányok lennének az elevenebbek, akkor valószínűleg velük ordítanék többet :DD

    VálaszTörlés